Zen-shiatsu coaching

Herbronning in Schotland

Laat je raken door een magisch Schotland

 

We ont-moeten elkaar in de ervaring van bewust samenzijn.

Ontdek de betoverende eilanden Skye en Lewistijdens deze inspirerende reis. Temidden van het kleurrijke herfstlandschap nemen we de tijd om te reflecteren en te voelen, en laten we ons leiden door magische plaatsen die in stilte spreken. In een sfeer van uitwisseling en rust verkennen we diverse elementen, waaronder beweging, meditatie, stilte, en reflectie.

Ervaar momenten van diepe stilte, waarbij we ruimte geven aan wat er zich aandient en wat er in ons leeft en de verbinding ontdekken tussen schijnbare tegenstellingen. Ontdek het voelbare dat niet meteen tastbaar is, de relatie tussen legenden, mythen, geloof, mystiek en de zin voor realiteit. Verken de subtiliteiten tussen wijsheid en kennis, en ervaar wanneer je vanuit aletheid mag ontspannen.

Skye, uitgeroepen tot het mooiste eiland van Schotland, biedt een adembenemende, ruige natuur. Op Lewis stappen we terug in de tijd bij de magische Stones of Callanish. Schotland in de herfst betovert met zijn ongeëvenaarde schoonheid, waarbij we profiteren van de beste kansen op aangenaam weer – lees: met iets minder kans op regen. Laat je verwonderen door deze unieke reiservaring!

 

Voor wie?

 • Je voelt de behoefte aan buiten zijn in de natuur.
 • Je verlangt ernaar meer rust te ervaren.
 • Je verbindt je graag met de ongerepte schoonheid van deze eilanden.
 • Je verbindt je graag opnieuw met jezelf en/of met de ander.
 • Je houdt ervan om stilte te ervaren.
 • Je bent nieuwsgierig van aard.
 • Je bent open van hart.

 

FAQ's

FAQ’s algemeen

* Wat brengt het je?
Deze verdieping is een uitnodiging om je opnieuw bewust in tijd en ruimte met jezelf en de ander te verbinden.
Deze verdieping nodigt jouw intuïtie en voelende vermogen uit.

* Wat kan je verwachten?
We dompelen ons een aantal dagen onder in een overvloed die Schotland ons kan bieden aan krachtige en oeroude plaatsen. Verwacht je aan verbindingen en verwondering buiten en in jezelf. We omarmen stromingen in onszelf die ons fysiek, energetische en spiritueel mee vorm geven op ons pad. Maar bovenal is de hele reis één GENIETEN…

* Ik heb weinig kennis/ervaring met bewustzijn en/of persoonlijke ontwikkeling en/of ‘Levenskunst’, is dat een probleem?
Kennis of ervaring rond bewustzijn en/of persoonlijke ontwikkeling, een open geest en een fijne levensingesteldheid is allemaal meegenomen. 
Heb je weinig kennis en/of ervaring rond bewustzijn en wil je de stap in het uitnodigende onbekende graag zetten, ben je meer dan welkom!

* Wat wordt er van mij verwacht?
Een open geest, nieuwsgierig naar kennis en ervaring, denkend en voelend, warm van hart.

* Wat voor type reis is dit?
Deze verdiepingsreis is als een retraite of herbronnings-, inspiratie- en/of ervaringsreis. Of het nu cultuur, geschiedenis, spiritualiteit of gezondheid is, deze verdiepingsreis combineert het beste van verschillende werelden.

* Is het de bedoeling dat ik meedoe aan alle activiteiten?
We zijn ‘en route’ doorheen Schotland, dus iedereen toert mee van locatie naar locatie. Voor de meeste activiteiten wordt er eerst afgestemd met de groep. Ieder is dan vrij om ter plekke deel te nemen of niet. Afhankelijk van de dagplanning is er meer of minder individuele ruimte.

* Is er ruimte om alleen te zijn?
Op elke locatie kan je, indien gewenst, een tijd alleen zijn. De duur hangt af van de dagplanning en wordt in onderling overleg op het moment zelf besproken.

* Is er ruimte voor stiltemomenten en/of meditatie?
Zeker. Op de meeste plaatsen waar we alleen zijn, is er de mogelijkheid om samen of alleen te mediteren. We spreken dit telkens ter plaatse af. De duur hangt af van de dagplanning en wordt in onderling overleg op het moment zelf besproken. Een actievere vorm van meditatie is het uitvoeren van zachte bewegings- en ademhalingsoefeningen. Waar nodig kunnen we (een) ritue(e)l(en) uitvoeren. Ook dit bespreken we ter plaatse, als er vraag naar is.

 

FAQ’s praktisch

* Wat is het aantal deelnemers?
We reizen bewust met een eerder kleine groep van 7 deelnemers.

* Moet ik snel boeken?
Een vroege individuele boeking verzekert je plaats voor deze reis. Vanaf 7 ingeschreven deelnemers gaat de reis ook effectief door.
Boek je met jouw groep, team of organisatie, kan de reis meteen worden vastgelegd.

* Is inBalans een reisagentschap?
Nee, inBalans creëert, faciliteert en begeleidt deze reizen vanuit gedrevenheid en voeling met wat er leeft in onze maatschappij en wil een ruimte en tijd aanbieden voor innerlijke groei, inspiratie, kennis, verwondering en thuiskomen.

* Is er een officiële reisagent?
Uiteraard! Deze reis is een samenwerking samen met de erkende reisagent Beautiful Britain.

 * Neem ik een reis- en/of annulatieverzekering?
Het staat je vrij om een reis- en/of annulatieverzekering te nemen. Hou er ook rekening mee dat dit in sommige betaalkaarten mee wordt aangeboden.

* Slaap ik alleen of met twee op een kamer?
In principe zijn alle kamers tweepersoonskamers. Mits een meerprijs kan je een enkele kamer boeken.

* Wat kost de reis?
Zie info op deze pagina

* Hoeveel betaal ik als voorschot?
De prijs van het voorschot ligt op dit moment nog niet vast.

* Welke kosten zijn inclusief?
Zie info op deze pagina

* Welke kosten zijn exclusief?
Zie info op deze pagina

* Zijn er extra kosten?
Nee

Wat neem je mee

De herfst in Schotland is bij uitstek het mooiste seizoen om te reizen. Hou er wel rekening mee dat het een vrij vochtig (of nat) kan zijn en hard kan waaien. Ondanks dit, reizen we om diverse redenen zo licht mogelijk (!), wat neem je zeker mee:

• identiteitskaart of paspoort! Vul bij je reservatie je gegevens in zoals die staan vermeld op je identiteitskaart
• jouw vluchtdocumenten!
• in Schotland betaal je met Britse Ponden! (GBP)
• reisstekker voor stopcontacten TYPE G (dezelfde als in Engeland)
• (reis)medicatie, indien nodig
• ‘laagjes’-kleding, muts, handschoenen, sjaal
• buiten de noodzakelijke reiskleding hoef je geen extra ‘mooie’ kleding mee te nemen
• waterdichte (!) en gemakkelijke wandelschoenen (evt rubberen laarzen waar je gemakkelijk in kan stappen)
• regenjas en/of kleine handige paraplu
• zonnebril
• fototoestel
• GSM, oplader en/of powerbank

Kleine snacks of drank voor onderweg kunnen we aankopen bij aankomst in Edinburgh.

Ondanks de goedgevulde dagplanning proberen we elke avond tijdig bij het hotel in te checken, zodat er tijd is om ons, indien nodig, op te frissen voor het avondmaal. Mochten we toch langer onderweg zijn dan voorzien, dan schuiven we gewoon onze ‘vuile’ voeten meteen onder tafel.

inclusief
 • het hoofddoel van deze reis: boeiende en inspirerende rondtrip in Schotland met persoonlijke begeleiding.
 • retourvlucht Brussel/Edinburgh
 • transport ter plaatse in een minibusje
 • overnachtingen op basis van een standaard 2-persoonskamer incl. ontbijt (single supplement €295)
 • ferry overtocht naar het eiland Mull, ferry naar Iona
 • plaatselijke onkosten (brandstof, tolwegen, toegangstickets, parking)
 • en het pièce de résistance: een exclusief avondbezoek in een met kaarsen verlichte Rosslyn Chapel. We kunnen twee uur lang genieten van deze krachtig energetische ruimte na sluitingstijd. We krijgen er nog een gids bovenop die ons de nodige info geeft en openstaat voor onze vragen, maar we kunnen ook de ruimtes invoelen naar eigen believen. Tijdens deze speciale avonden is fotograferen ook toegestaan.
Exclusief
 • middag- en avondeten
 • andere eigen onkosten
 • bootovertocht naar het eiland Staffa (afhankelijk van het weer)

PRAKTISCHE INFO

Van woe. 11 t/m zon. 15 september 2024

‘Dankjewel Luc voor deze unieke ervaring! Ik heb ook genoten van jouw begeleiding: heel uitnodigend naar wie ik ben als persoon en welke keuzes ik maak in m’n leven, respect- en liefdevol en een vat boordevol kennis en weetjes. Het was een genoegen om samen met jou op pad te gaan’ K.D.W.

‘We waren niet met z’n zevenen, maar met z’n achten op reis. Schotland leek wel een extra reisgenoot: een oeroude en tegelijkertijd enorm levendige gezel. Zijn meren, eilanden, heuvels, valleien, zijn vele schapen en zijn ‘thin places’ daagden ons uit of deden ons juist verstillen. We geraakten doorweekt door de regen en vijf minuten later verwonderden we ons over de pot zilver die uitgegoten werd over het landschap. Zelf geraakte ik er helemaal in mijn element en voelde een zekere ‘onverschrokkenheid’ die door deze wilde reisgenoot aangewakkerd werd.’ A.V.

‘Het was een zegen om deel uit te maken van mijn reisgezelschap. Er was ruimte voor beleving, innerlijk werk en verdieping. Dank!’ S.E.

‘Ik herinner me vooral het licht, het open landschap en de uitnodigende oude sites. Alles leek te ademen en ik kon me bij sommige momenten haast bewegen in het verleden…’ J

‘Schotland in de herfst…., hoe betoverend mooi!’ D.

happiness cartoon
happiness cartoon
happiness cartoon
Levenskunst stap voor stap
happiness cartoon